Megemlékezés a Nemzeti Összetartozás Napján
2016. május 27.

Június 4-én, szombaton a Nemzeti Összetartozás Napján a trianoni országcsonkítás évfordulójára emlékezik az ország, a magyarság. Városunkban az önkormányzat ezen a napon megemlékezésre hív mindannyiunkat. Délután fél 5-kor várja Szabadság téri iskola előtti turulmadaras, országzászlós emlékműhöz mindazokat, akik közösségben szeretnének megemlékezni történelmünk e tragikus eseményéről.

Galéria megtekintése

Pedagógusnap és kiváló tanulók köszöntése
2016. május 27.

Kisújszállás Város Önkormányzata szeretettel meghívja a város valamennyi lakosát a június 3-án, pénteken 15 órakor a Városháza Dísztermében rendezendő Pedagógusnapi ünnepségre.

Galéria megtekintése

Meghívó
2016. május 19.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Tűzmegelőzési Bizottság és a Karcagi Katasztrófavédelmi Kirendeltség "A mezőgazdasági és betakarítási munkák tűzvédelme" címmel konferenciát szervez, amelyre tisztelettel hív minden érdeklődőt.

Meghívó "A Mezőgazdasági betakarítási munkák tűzvédelme" című konferenciára

Programajánló
2016. május 10.

Megkezdte működését a Kisújszállási Innovációs, Oktatási és Közösségi Központ.
Ismerje meg a 2016. májusi programajánlatukat!

Galéria megtekintése

Jászkun emlékülés
2016. május 10.

Sorsfordító esemény történt a jászkunok életében 270 évvel ezelőtt, 1745. május 6-án. Mária Terézia aláírta azt az oklevelet, amely lényegét tekintve újra szabadságot adott az akkoriban Hármas Kerületnek nevezett térség - a Nagy- és Kiskunság, valamint a Jászság - lakóinak. Az aláírásnak 500 ezer aranyforint és egy lovas huszárezred kiállítása, a később híressé vált Jászkun Huszárezred volt az „ára". Ezt kellett megadniuk eleinknek a régi függetlenségük visszaszerzéséért... Közel két emberöltőnek kellett eltelnie ahhoz, hogy a Habsburg-ház olyan helyzetbe kerüljön, amikor egy háború miatt 'pénzre és paripára' lett szüksége, és nyitottá vált a jászkunok kérelmét teljesíteni. Mária Terézia királynő volt az, aki engedélyezte az „önmegváltást", latin nevén a redemptiót.

Galéria megtekintése

Ezt ismerte el a Parlament akkor, amikor a 4/2014. (II. 7.) számú határozatában emléknappá nyilvánította redemptió napját. E döntés meghozatalakor a jászok és a kunok szabadságvágyról, kitartásáról, egyenes jelleméről beszéltek. „A redemptió az itt élők tudatában máig a szülőföld szeretetét, a szabadság visszaszerzése érdekében történő példás összefogást, a tartást, a becsületet jelenti" - fogalmaz kiváló helytörténészünk, dr. Ducza Lajos.

Ebből az alkalomból került sor emlékülésre a Vigadóban, amikor városunk vendégül láthatta a jászok és a kunok regnáló és emeritus kapitányait, jászkun főkapitányát, huszárjait, valamint a megye számos vezető egyéniségét, és a jászkun gyökereire büszke lakosokat.

 

 

Korábbi hírek
HÁZIORVOSI RENDELÉSEK VÁLTOZÁSA
Pályázat a Kumánia Gyógyfürdő...
Tájékoztató lakóépületek...
Négy éves a Kumánia
Az IOKK megnyitja kapuit
Közeleg az óvodai és az általános...
Pályázat aljegyzői munkakör...
Vállalkozásfejlesztési fórum...
Aktuális programok