Nem elérhető a Polgármesteri Hivatal központi telefonszáma
2019. november 7.

 

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Polgármesteri Hivatal vezetékes központi telefonszáma, az 520-222, átmenetileg nem elérhető. Kérjük az alábbi közvetlen telefonszámokon keressék az ügyintézőket a hiba elhárításáig.

Köszönjük megértésüket!

Telefonos lista

 

 

Még tart a tüdőszűrés
2019. október 30.

Felhívjuk városunk lakosainak figyelmét arra, hogy 2019. november 5-ig még tart a tüdőszűrés. A szűrést a Jász-Nagykun- Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet szervezi, városunkban a Művelődési házban, október 15- és november 5. között.

hétfőn és szerdán 12.30-16.30 óráig

kedden, csütörtökön, pénteken 8.30-12.30 óráig

 

tovább      

Tájékoztató szünidei gyermekétkeztetésről
2019. október 24.

Kisújszállás Város Önkormányzata az őszi szünetben történő szünidei gyermekétkeztetést
2019. október 28-tól (hétfő) 2019. október 31-ig (csütörtök) biztosítja.

 A gyermekétkeztetésben azok a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű
gyermekek vehetnek részt, akiknek a szülei azt igénylőlapon kérték.

Az étkeztetés helyszíne: Napközi Otthon Konyha
(Kisújszállás, Vásár u. 4.)

Időpontja: 12.00–13.00 óráig

 

Pályázati lehetőségek a kisújszállási fiataloknak
2019. október 18.

Önkormányzatunk idén is csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer 2020. évi fordulójához, így kiírja az „A" és „B" típusú pályázatokat. Az ösztöndíjpályázatra azok a város területén lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók jelentkezhetnek, akik felsőoktatási intézményben (felsőoktatási hallgatói jogviszony keretében) teljes idejű (nappali tagozatos), alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, mesterfokozatot és szakképzettséget eredményező mesterképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőfokú szakképzésben folytatják tanulmányaikat.

Az önkormányzat által alapított Városi Ösztöndíj Alapítvány is minden év őszén közzéteszi pályázati felhívását. Az alapítvány egyösszegű pályázati támogatással segíti a kisújszállási, felsőoktatásban nappali tagozaton tanuló fiatalokat.

A részletes pályázati feltételeket itt olvashatják: http://kisujszallas.hu/index.php?id=857&maintype=kisuji&language=hun&type=static_content

 

Sertéspestis: a fertőzött terület egyre nagyobb
2019. október 16.

Magyarországon tovább bővült az afrikai sertéspestis miatti fertőzött területek száma. A vaddisznókban megállapított afrikai sertéspestis vírus mielőbbi leküzdése érdekében a fertőzött területek kijelölését - a vírus vaddisznókban való természetes terjedése miatt - szükséges volt bővíteni. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal e témában hozott határozatában Kisújszállás területét is újonnan fertőzött területté minősítette. A fertőzött és szigorúan korlátozott területek növelése mellett indokolttá vált a közepes és magas kockázatú területek módosítása, illetve növelése is az ország keleti felében.

Az Élelmiszerlánc-biztonsági és Földhivatali Főosztály erről szóló tájékoztatólevelét, a fertőzött területek listáját és azok korlátozási típusát, valamint az erről szóló térképet az alábbiakban olvashatják részletesen:

Határozat

Határozat fertőzött terület elrendeléséről

 

Fertőzött területek listája

Települések korlátozási típusa

Térkép

Korábbi hírek
Áramszünet értesítő
Vágányzári információ
Vágányzári információ
PARTNERSÉGI / LAKOSSÁGI FÓRUM A...
Menetrend változások
Pályázati felhívás önkormányzati...
Menetrend változások
Szúnyoggyérítés Kisújszálláson
Aktuális programok