A Magyar Kultúra Napja
2017. január 13.

Kisújszállásról elszármazott művészek gálaműsorával és fotókiállítással veszi kezdetét a 2017-es ünnepi kulturális emlékév városunkban. Január 20-án, pénteken 16 órakor a Vigadóban kiállítás nyílik a Kossuth Fotóklub alkotásaiból, majd 17 órakor ünnepi gálaestre kerül sor ugyancsak a Vigadóban. Köszöntőt Halász János országgyűlési képviselő, Kisújszállás díszpolgára mond, a kulturális emlékévet pedig Kecze István polgármester nyitja meg. Az ünnepi műsorban fellép Iván Ildikó operaénekes, Cs. Németh Lajos és Jámbor József színművészek, valamint a helyi művészeti iskola tanárai. A rendezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Galéria megtekintése

Folytatódik a zord időjárás
2017. január 13.

Hazánkat elérte egy mediterrán ciklon, mely esőt, havas-, ónos esőt is hozott magával. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság így óvatosságra int mindenkit, ugyanis az utak jegesek, síkosak. Kérik, hogy csak a téli időjárásra felkészített járművekkel induljon el bárki otthonról, vagyis elengedhetetlen a téli gumi, a hólánc. Továbbá arra kérik az autósokat, hogy indulás előtt győződjenek meg a fényszórók működőképességéről, az üzemanyag mennyiségéről, és tankoljanak a szokásosnál több üzemanyagot. A Katasztrófavédelem kéri a lakosságot, hogy kísérjék figyelemmel a hatóságok közleményeit a téli időjárással kapcsolatban, továbbra is ügyeljenek magukra, a hideg ugyanis jelentősen megterheli a szervezetünket, de kérik, hogy figyeljenek a környezetükben élőkre, háziállataikra is.

Extrém hideggel kezdődik az év
2017. január 6.

Az év legelső hétvégéjére igazán zord időjárást jósolnak a meteorológusok. Előrejelzéseik szerint a következő napokban extrém hideg levegő tör be az ország területére, a viharos szél és a hófúvás veszélye miatt megyénkre is elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ezért óvatos közlekedésre int, figyelmezteti a lakosságot, hogy ügyeljenek magukra, a hideg ugyanis jelentősen megterheli a szervezetünket, de kérik, hogy figyeljenek a környezetükben élőkre, háziállataikra is.

A Kumánia Gyógy- és Strandfürdő hírei
2017. január 5.

2017. januártól megszűntek a hétvégi TB-s kezelések, kivétel ez alól a 18 éves kor alattiak csoportos gyógyúszása. A vendégeket hétvégén többek között wellness kezelésekre várják.  Február 1-től a víz alatti csoportos gyógytornák száma napi 6 alkalom, naponta 8, 10, 11, 13, 15 és 16.30 órai kezdéssel.  Információ: www.kumania.hu, +3659/887-712, gyogyaszat@kumania.hu

* * *

A Kumánia Gyógyfürdő Kft. felvételre keres recepciós munkatársat. Információ: a 36-30/ 418-8282 telefonszámon.

* * *

Január 23-27. között a Kumánia Gyógy-és Strandfürdőben éves karbantartást végeznek, ezalatt a gyógyfürdő teljes területe zárva tart. A gyógyászati részleg fizioterápiás kezelésekkel, gyógy- és wellness-masszázsokkal , a szárazföldi gyógytorna és az aerobik ebben az időszakban is zavartalanul működik. A Hattyas strandmedence január 23-tól február 3-ig karbantartás miatt nem üzemel, ezalatt nem lesz úszásoktatás, aquafitness, vízi aerobik, és csúszdahasználat. Információ: www.kumania.hu, +3659/887-712, furdo@kumania.hu

* * *

Minderről és további programokról, közöttük a vízi aerobik és a  szauna időpontjairól a megadott e-mail címeken érdeklődhetnek.

 

CIVIL FÓRUM 2017. JANUÁR 11-ÉN
2017. január 2.

Kisújszállási közösségek figyelmébe

A 2017. évi kisújszállási közösségi programok, ünnepek összehangolása érdekében egyeztetést kezdeményezett a város önkormányzata. Január 11-én, szerdán délután 15 órakor a Városháza Gaál Kálmán Termében várják a helyi civil szervezetek, egyesületek képviselőit, akiktől előzetesen kérték, hogy írásban küldjék el a tervezett programjaik megnevezését és tervezett időpontját. A beküldött információk összefoglalása alapján közösen beszélik meg, hogy az esetleges időpontbeli ütközéseket hogyan oldhatják meg.

Az együttműködés, a tervezett programok összehangolása különösen fontossá válik a kisújszállásiaknak most, amikor a reformáció 500. évfordulója mellett a város újratelepülésének 300. és a hajdan itt segédtanítóskodó Arany János születésének 200. évfordulója is ebben az esztendőben lesz. Ezt az évet a város képviselő-testülete ünnepi kulturális emlékévvé nyilvánította. Remélhetően tartalmas és szép programok kísérik majd ezeket az ünnepeket, ezek sikeréért kerül sor az egyeztetésre. A szervezők január 6-ig kérik a visszajelzéseket, magára a megbeszélésre pedig szeretettel várják tehát a helyi intézmények, civil szervezetek, egyesületek képviselőit.

A visszajelzést az innen letölthető adatlapot kitöltve kell január 6-ig e-mailben vagy kinyomtatva bejuttatni a Kisújszállási Polgármesteri Hivatal Szervezési Osztályára (Városháza, emelet, 27. iroda).

Korábbi hírek
Megyénkben is megjelent a...
Módosul a menetrend
Karácsonyi hangverseny december...
Tájékoztató kéményseprőipari...
Hirdetmény önkormányzati tulajdonú...
Változások a vasúti menetrendben
Hirdetmény önkormányzati tulajdonú...
Lezárják a Deák Ferenc úti vasúti...
Aktuális programok