Tervezett áramszünetek a városban
2020. május 26.

Az E.ON Hungária Zrt. tájékoztatása alapján
Kisújszálláson tervezett ÁRAMSZÜNET várható
az alábbi időpontokban és helyeken:

 

Áramszünetek 2020. június 15-29. között

Áramszünetek 2020. június 25-én

Áramszünetek 2020. június 30-án

 

A Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadásáról
2020. május 22.

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Tájékoztatom Önöket, hogy a koronavírus által okozott járványügyi veszélyhelyzet miatt a Kisújszállási Polgármesteri Hivatalban 2020. május 25-től módosul az ügyfélfogadás rendje.

 

Továbbra is kérem Önöket, hogy ügyeiket elsődlegesen elektronikus úton (ügyfélkapu, e-papír, OHP önkormányzati portál, telefon) intézzék.

 

A személyes ügyintézést nem igénylő papír alapú kérelmek, mellékletekkel együtt benyújthatók a főbejáratnál kijelölt ablaknál.

 

Személyes ügyintézés 2020. május 25-től csak indokolt esetben és kizárólag az ügyintézővel előre egyeztetett időpontban lehetséges.

 

Az ügyfeleknek a hivatal épületében kötelező az orrot, szájat eltakaró maszk, vagy egyéb alkalmas sál, kendő viselése, valamint az épületbe történő belépést követően az aulában lévő kézfertőtlenítő pont használata.  

 

A családi ünnepségek (esküvő, névadó) megtartása a rendezvényteremben maximum 50 fő részvételével történhet, betartva a teremben kialakított elrendezést.

 

A Kisújszállási Polgármesteri Hivatal elérhetőségei:

Központi telefonszám: 59/520-222

e-mail: jegyzo@kisujszallas.hu

 

Időpontegyeztetés miatt az alábbi telefonszámokat hívhatják:

 

Anyakönyvi, hagyatéki, egyéb hatósági ügyek: 59/520-238

Szociális ügyek, támogatások: 59/520-248

Adó ügyek, kereskedelmi ügyek, behajtási ügyek: 59/520-254

Telepengedélyezés, zajvédelem, házszámigazolás,
településképi ügyek, ehhez kapcsolódó útkezelői kérelmek: 06-59/520-220

Bérlakásigénylés, bérletek (termőföld, terület), kaszálási engedély: 06-59/520-241

Útkezelői, belvízkezelői ügyek, cserjézés, katasztrófavédelem: 06-59/520-231

Pénzügyi osztály (pénztár): 59/520-237

Szervezési osztály: 59/520-246

 

Kérem szíves megértésüket, együttműködésüket.

 

Jó egészséget kívánva tisztelettel:

Dr. Pénzes Tímea
jegyző

 

A Helyi Operatív Bizottság 2020. május 21-i döntéseiből
2020. május 22.

A Kumániáról:

A Kumánia Gyógyfürdő Kft. ügyvezetője a járványügyi helyzet enyhülése következtében elkészítette a Kumánia Strand- és Gyógyfürdő újranyitási tervét.

Az átdolgozott terv alapján a bizottság engedélyezi, hogy a fürdő közfürdőként kinyisson május 29-től. A vendégeket 10:00–18:00 óráig tartó nyitvatartással és kedvezményes jegyárakkal várja.

A fürdő egyelőre csak a kültéri medencéit nyitja meg, a beltéri medencék megnyitásának időpontjához a bizottság továbbra is figyelemmel kíséri a Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatóit és javaslatait.

A bizottság a járványügyi veszélyhelyzet okozta zárvatartás miatt a korábban megváltott fürdőbérletek határidejét 70 nappal meghosszabbítja.

 

 

A bölcsődéről:

A Városi Bölcsőde újranyitását engedélyezték, így az május 25-től a veszélyhelyzet előtti szokásos rendben fogadja a gyermekeket a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi ajánlásai betartása mellett.

 

 

Az óvodákról:

A Baptista Szeretetszolgálat Kisújszállási Óvodája, valamint a Móricz Zsigmond Református Kollégium Kisharang Óvoda intézmények újranyitását engedélyezték, így azok május 25-től a veszélyhelyzet előtti szokásos rendben fogadják a gyermekeket a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi ajánlásai betartása mellett.

 

 

Az iskolákról:

A kisújszállási iskolák a vonatkozó kormányrendelet alapján újranyithatnak, az intézmények tájékoztatóban számolnak be az újranyitási terveikről a Helyi Operatív Bizottságnak.

Megnyílnak a játszóterek
2020. május 18.

A Helyi Operatív Bizottság május 18-i döntéseiből

 

A bizottság a Nemzeti Népegészségügyi Központ vonatkozó állásfoglalásának megismerése után a következőképpen döntött:

2020. május 19-től a városi játszóterek megnyílnak. A játszótéri elemeket mindenki a saját felelősségére használhatja a mindenkor hatályos járványügyi intézkedések és a társadalmi érintkezésekre vonatkozó szabályok betartásával. A bizottság kéri, hogy a játszótér használata során mindenki fokozottan figyeljen kezének fertőtlenítésére, a higiéniás szabályok betartására.

A játszótereket kezelő Kisújszállási Városgazdálkodási Nonprofit Kft. a veszélyhelyzet idejére járványügyi szabályokra vonatkozó táblákat helyez ki a játszóterek bejáratánál. A Süsü játszótér ivókútjait fertőtleníteni nem lehet, ezért a bizottság azok megnyitását a veszélyhelyzet ideje alatt nem engedélyezi.

A bizottság a Süsü játszótér melletti, valamint a főtéri nyilvános illemhely megnyitását engedélyezi, a fokozott fertőtlenítés és a társadalmi érintkezésekre vonatkozó szabályok betartásával.

Tájékoztató elektronikus ügyintézésről
2020. május 15.

Tájékoztatom a Tisztelt Ügyfeleket, hogy 2020. május 18. napjától a veszélyhelyzet alatti engedélykötelezettségről, valamint az ellenőrzött bejelentésről szóló 191/2020. (V. 8.) Kormányrendelet értelmében egyszerűsített eljárás keretében e-mailben is bejelentést tehetnek a jogszabályban meghatározott ügyekben (engedély kiadására irányuló eljárások, tevékenység végzésének bejelentése).

 

Az erre a célra szolgáló elektronikus cím: bejelentes@kisujszallas.hu

 

A vonatkozó Kormányrendelet megtekinthető:

https://magyarkozlony.hu/dokumentumok/fbea756f86645e569073a089e20fa302bc6f6191/megtekintes

 

Dr. Pénzes Tímea
jegyző

Korábbi hírek
Újra működik a labor
Online közvetítik a Nemzeti...
Ma este permetezik a gesztenyefákat
A Helyi Operatív Bizottság...
Változások a vasúti menetrendben
Jobb, ha nem hagyjuk kinn a...
Húsz évvel később
Pályaépítési munkák
Aktuális programok