Vágányzári információ
2016. július 25.

Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy
2016. július 22-én 22:45-től 2016. július 25-én 04:50-ig és
2016. július 29-én 22:45-től 2016. augusztus 01-én 04:50-ig
Budapest-Nyugati - Zugló állomások között végzett pályakarbantartási munkák
miatt a
100 sz. Budapest - Szolnok - Debrecen - Nyíregyháza - Záhony vasútvonalon
csak a hirdetményen szereplő vonatok közlekednek, módosított menetrend szerint.

Vágányzári információ

Újabb emléktáblát avattak Kisújszálláson
2016. július 25.

2016. július 22-én délután a Kisújszállási Városvédő és -Szépítő Egyesület szervezésében emléktáblát avattak Vajda Lajos híres hipnotizőr egykori házánál.

Vajda Lajos az I. világháborúban megsérült és lebénult katonákat hipnotikus álomban tornáztatta, így gyógyítva őket sikerrel.

Ari Géza méltatását követően, a család nevében Rácz Tibor emlékezett vissza.

Az emléktábla Pintér Attila szobrászművész alkotása, amelyet a család állítatott az I. világháború 100. évfordulója alkalmából.

Galéria megtekintése

Menetrendváltozások
2016. július 21.

A MÁV-START Zrt. tájékoztatja tisztelt utasait, hogy 2016. július 22-én 22:45 órától 25-én 04:50 óráig és 2016. július 29-étől augusztus 1-jén 04:50-ig a  Budapest-Nyugati pályaudvar – Zugló állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a mellékletben csatolt vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

Módosított menetrend

Kisújszállás 210 éve város
2016. július 21.

1806. július 29-én keltezték azt az oklevelet, amelyben I. Ferenc Ausztria császára és Magyarország királya mezővárosi rangot adományozott Kisújszállásnak. Ez a vásártartás kiváltságával járt együtt. Azt jelentette, hogy a város évente négyszer rendezhetett vásárt, ami elősegítette a gazdaság és a kereskedelem fejlődését. Az évi négy vásárt a következő napokon tarthatták: „március 19-én, Szent József napján, május 25-én Szent Urbán napján, szeptember 1-jén Szent Egyed napján és december 13-án, Szent Luca napján" - szólt a rendelkezés.

A várossá nyilvánítás napjának évfordulójáról a Kisbíró című helyi hírlevél színes különszámban emlékezik meg, mely különszámot a város lakosai a napokban vehetik kezükbe.

 

Suzuki-márkakereskedés nyílt Kisújszálláson
2016. július 11.

Július 8-án, Suzuki márkakereskedés és szerviz nyílt városunkban. A 35 éve üzemelő Sándor Service mostantól a Suzuki hivatalos márkakereskedése és márkaszervize is lesz egyben.
Két motorkerékpár kereskedés után, a Suzuki Sándor az idei első autószalon, ami a Magyar Suzuki Zrt. egyre bővülő kereskedői hálózatában nyílt. Sándor Ferenc elmondása szerint azért vágott bele, mert a már felfuttatott Ford szalon mellett, egy újabb világmárkával akarta frissíteni vállalkozását, valamint szeretne megfelelni azoknak is, akik már Suzuki tulajdonosok. A szalon megnyitásával már nem kell messzire vinni autójukat azoknak, akik márkaszervizben szeretnénk megvizsgáltatni azt.
Az ünnepélyes szalonavatót Sándor Ferenc, a márkakereskedések tulajdonosa nyitotta meg: „Régi vágyunk teljesült a mai napon azzal, hogy városunkba és életünkbe behoztunk egy újabb világmárkát. A Suzuki Magyarországon sikertörténet, nagyon sok elégedett ügyféllel. Ennek szeretnénk mi is részese lenni és továbbadni az élményt ügyfeleink részére." - mondta. Majd Krisztián Róbert, a Magyar Suzuki Zrt. operatív igazgatójának beszéde következett.
Ezt követően városunk alpolgármestere, Tatár Zoltán mondta el, milyen jelentősnek tartja a város életében ezt a profilbővítést: „Egyrészt karnyújtásnyira került a helyi, kisújszállási autóstársadalomnak a Suzuki gépkocsi vásárlásnak a lehetősége, másrészt a vállalkozás példát ad a sikeres működésről és a megújulni tudásról."
A beszédek elhangzása után ünnepélyes szalagátvágással hivatalosan is megnyitották a szalont és egy, a Suzuki kereskedések avatásakor kialakult hagyomány szerint, a Magyar Suzuki Zrt. vezetősége egy pénzbőséget hozó, vevő-csábító, integető porcelánmacskát ajándékozott Suzuki Sándornak jókívánsága jeléül.
Az esemény zárásaként került sor az első megvásárolt autó kulcsának átadására is, majd hidegtállal, tortával és pezsgővel vendégelték meg a résztvevőket.

Galéria megtekintése

Korábbi hírek
Menetrendváltozások
Menetrendváltozások
Településrendezési terv terezett ...
Esküt tett Kui Lajos települési...
Választási hírek
Hőségriadó
HASZNOS TANÁCSOK NYÁRI SZÜNET...
Senior tudáshasznosítás
Aktuális programok