Megemlékezés a kommunista diktatúrák áldozatairól
2017. február 16.

A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából megemlékezésre hívja Kisújszállás önkormányzata a város lakosait. A megemlékezésre 2017. február 24-én, pénteken délelőtt 11 órakor kerül sor a Református templom előtti téren, az 1956-os emlékművél.Az áldozatokért imát mond: Keszegh-Seres Patrícia beosztott lelkész. Emlékező beszédet Gulyás Sándor történelemtanár mond, közreműködik Ari Katalin tanárnő és Nagy István tárogatós. A megemlékezés virágok, koszorúk elhelyezésével ér véget.

Galéria megtekintése

Kisújszállási a Prima-jelöltek között
2017. február 2.

A Prima Primissima Díjat a Vállalkozók Országos Szövetségének (VOSZ) támogatásával alapította Demján Sándor vállalkozó, 2003-ban. Azóta a különböző kategóriákban országos díjakat adnak át az adott terület legjobbjának megválasztott személyeknek, de bevezették a Prima Primissima területi díjak rendszerét is. Ezek célja a magyar tudomány, művészet és kultúra fejlesztésének segítése, a hazai értelmiség eredményeinek megőrzése, óvása. Az alapítványi formában felajánlott díjakat minden évben, az egyes területeken kiemelkedő tevékenységet felmutató nyertesek között osztják ki.  Örömünkre dr. Ducza Lajos személyében kisújszállási személy is szerepel a legjobb harminc között.

 

tovább      

Megjelentek az önkormányztai pályázatok
2017. február 2.

Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete ebben az évben is pályázatokat írt ki civil szervezetek támogatására.

Az előző évekhez hasonlóan, az érintettek segítséget kérhetnek rendezvények támogatására, székházaik működtetésére, kiadványok megjelentetésére, sportprogramok megvalósítására, nyári táborok szervezésére.

Ezen pályázati kiírások megtalálhatók a www.kisujszallas.hu oldalon a pályázati lehetőségek menüpontban, valamint kérhetik a Kisújszállási Polgármesteri Hivatal 27-es irodájában.

 

A Magyar Kultúra Napja
2017. január 13.

Kisújszállásról elszármazott művészek gálaműsorával és fotókiállítással veszi kezdetét a 2017-es ünnepi kulturális emlékév városunkban. Január 20-án, pénteken 16 órakor a Vigadóban kiállítás nyílik a Kossuth Fotóklub alkotásaiból, majd 17 órakor ünnepi gálaestre kerül sor ugyancsak a Vigadóban. Köszöntőt Halász János országgyűlési képviselő, Kisújszállás díszpolgára mond, a kulturális emlékévet pedig Kecze István polgármester nyitja meg. Az ünnepi műsorban fellép Iván Ildikó operaénekes, Cs. Németh Lajos és Jámbor József színművészek, valamint a helyi művészeti iskola tanárai. A rendezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Galéria megtekintése

Folytatódik a zord időjárás
2017. január 13.

Hazánkat elérte egy mediterrán ciklon, mely esőt, havas-, ónos esőt is hozott magával. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság így óvatosságra int mindenkit, ugyanis az utak jegesek, síkosak. Kérik, hogy csak a téli időjárásra felkészített járművekkel induljon el bárki otthonról, vagyis elengedhetetlen a téli gumi, a hólánc. Továbbá arra kérik az autósokat, hogy indulás előtt győződjenek meg a fényszórók működőképességéről, az üzemanyag mennyiségéről, és tankoljanak a szokásosnál több üzemanyagot. A Katasztrófavédelem kéri a lakosságot, hogy kísérjék figyelemmel a hatóságok közleményeit a téli időjárással kapcsolatban, továbbra is ügyeljenek magukra, a hideg ugyanis jelentősen megterheli a szervezetünket, de kérik, hogy figyeljenek a környezetükben élőkre, háziállataikra is.

Korábbi hírek
Extrém hideggel kezdődik az év
A Kumánia Gyógy- és...
CIVIL FÓRUM 2017. JANUÁR 11-ÉN
Megyénkben is megjelent a...
Módosul a menetrend
Karácsonyi hangverseny december...
Tájékoztató kéményseprőipari...
Hirdetmény önkormányzati tulajdonú...
Aktuális programok