Európai Unió regionális fejlesztési alap logó
Európai Unió regionális fejlesztési alap logó


„Egy nemzetnek szüksége van példaképekre” – hangsúlyozta Novák Katalin köztársasági elnök augusztus 20-án Esztergomban, a Magyar Szent István Rend és a Magyar Becsület Rend átadásakor.

A legmagasabb állami kitüntetést Szent István király ünnepe alkalmából adta át a köztársasági elnök az esztergomi bazilika lovagtermében. A Magyar Szent István Rendet idén a kisújszállási származású Karikó Katalin Széchenyi-díjas biokémikus, kutatóbiológus, és Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok kardvívó vehette át.

A legrangosabb díjjal Karikó Katalin Magyarország és a magyar tudomány hírnevét világszerte erősítő, a legkiválóbb magyar szellemi hagyományokat folytató, nemzetközileg is nagyra értékelt tudományos pályáját, különösen több évtizeden át kitartóan végzett, a gyógyítás új dimenzióit megnyitó kutatómunkáját ismerték el.

Szívből gratulálunk a rangos kitüntetéshez!

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Látnivalók
Smart Önkormányzat applikáció
Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon.


Honlaptérkép   Impresszum   Adatkezelési tájékoztató   Közérdekű adatok   GYIK   Kapcsolódó oldalak  
Az oldal minden tartalma Kisújszállás Város Önkormányzatának tulajdona! Minden jog fenntartva. 2021