Tájékoztató szünidei gyermekétkeztetésről
2021. október 20.

Kisújszállás Város Önkormányzata
az őszi szünetben történő szünidei gyermekétkeztetést
2021. október 25-től
(hétfő)
2021. október 29-ig (péntek) biztosítja.

  A gyermekétkeztetésben azok a hátrányos és halmozottan
hátrányos helyzetű gyermekek vehetnek részt,
akiknek a szülei azt igénylőlapon kérték.

 A jogosultak az előre kicsomagolt ételt
a Vásár u. 3. szám alatti épületből
12.00 órától - 13.00 óráig
vihetik el.

Évösszegző közgyűlést tartott a Kunszövetség
2021. október 20.

Október 16-án, szombaton tartotta éves közgyűlését a Kunszövetség Karcagon. A közgyűlésen F. Kovács Sándor elnök köszöntötte a megjelent tagokat és vendégeket, majd még a napirendi pontok előtt emlékeztek meg egyperces néma felállással az elmúlt időszakban elhunyt tagtársaikról. Ezt követően az elnök beszámolt a tavalyi évben végzett munkáról, amit jelentős mértékben korlátozott a koronavírus, így kevesebb programot tudtak a tagok által képviselt hagyományőrző szervezetek megvalósítani. Az ülésen döntöttek pályázatok kiírásáról és különböző megjelent kiadványokat is bemutattak.

Az elnökség 2020-ban, a fiatalon elhunyt alapító tagjuk emlékére létrehozott Sudár István-emlékdíjat Hunyiné dr. Domokos Emőke kunszentmiklósi, négyszeres világbajnok és kétszeres Európa bajnok íjász részére adományozta hagyományőrző tevékenysége elismeréséül.Emellett döntöttek egy újabb elismerés alapításáról. Horváth György emeritus nagykunkapitány emléke előtt tisztelegve emlékérmet hoznak létre. Az érmet Györfi Sándor Kossuth-díjas szobrász, jászkun főkapitány készíti el. Az elismerést évente egy alkalommal, lovas versenyeken kiemelkedő eredményt elért személynek ítélik majd oda.

Az ülés végeztével a jelenlévők elfogadták a beszámolót a Kunszövetség tavalyi működéséről és az idei év pénzügyi tervét.

Nagykunkapitányok találkozója a '48-as Olvasókörben
2021. október 20.

Október 13-án különleges rendezvénynek adott otthon Kisújszállás. A '48-as Olvasókör idén szervezte meg a Nagykunkapitányok találkozóját a hagyományőrzés és -ápolás jegyében. A Nagykun Hagyományőrző Társulás által támogatott rendezvény fontos esemény volt, hiszen az Olvasókör elkötelezett abban, hogy tartsa a kapcsolatot a szomszédos, nagykunsági települések hagyományőrzőivel. Ezért is hívták találkozásra a nagykunkapitányokat székházukba.

A kunsági településekről 7 kapitány is megtisztelte a rendezvényt. A megnyitó és koszorúzás után Illéssy Ádám emeritus nagykunkapitány tartott képes előadást a nagykunkapitányok eredetéről, történelmi szerepükről, valamint beszélt az Illéssy család történetéről is. Azt követően népdalkörök műsorait hallgathatták meg, a nap pedig kötetlen beszélgetéssel zárult. A találkozó végén több kapitány is elismerően szólt a kisújszállási közösségi és kulturális élet különlegességéről.

Változik a menetrend
2021. október 19.

A MÁV-START Zrt. tájékoztatja Tisztelt Utasait, hogy 2021. november 12-14-ig a Kőbánya-Kispest - Pestszentlőrinc állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 100 sz. Budapest-Nyugati - Szolnok - Debrecen - Nyíregyháza vasútvonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

A 6160 sz. vonat november 13-án és 14-én Budapest-Nyugatiból korábban (4:38 órakor) indul, Monorig minden állomáson és megállóhelyen megáll. Monor - Nyíregyháza között a menetrendje változatlan.

A 6133 sz. vonat menetrendje november 12-én, 13-án és 14-én Cegléd - Budapest-Nyugati között változik, Ceglédről korábban (21:46 órakor) indul.

 A módosított menetrendet a csatolt hirdetmény tartalmazza: Menetrend

 

Pályázati felhívás önkormányzati ingatlanok értékesítésére
2021. október 18.

Kisújszállás Város Önkormányzata az önkormányzat vagyonáról szóló 13/2015. (III.31.) önkormányzati rendelet 4. §. (2) bekezdése, valamint a 64/2021. (IX. 30.) számú önkormányzati határozat alapján nyilvános meghirdetés útján értékesíti a Kisújszállás, Esze Tamás utca 23/a. szám alatti volt óvoda ingatlant.

A részletek az alábbiakban olvashatók:

Felhívás

 

Korábbi hírek
...ezerkilencszázötvenhat, te...
Vásári kavalkádon mutatkozott be a...
Október 5-től kezdődik a...
Tájékoztatás
Sorra kapja Karikó Katalin az...
Ezek a legveszélyesebb fák a...
Változik a menetrend
Üzemszünet értesítés
Aktuális programok